LEPTIR NA MANIFESTU 2018

Hvala svima koji su nas posetili i podržali na ovogodišnjem Manifestu na Kalemegdanu. Nadamo se da ćemo se uskoro ponovo družiti.
Svi koji želite da podržite akciju da reprezentacija Srbije u klasi Optimist ode na Svetsko prvenstvo na Kipru 2018. pogledajte kako ovde DONACIJE

PODRŽITE NAJMLAĐE JEDRILIČARE I DONIRAJTE

Posetite nas na Sajmu Nautike od 3-7. aprila.
Podržite odlazak najmlađih jedriličara na Svetsko prvenstvo i donirajte.
Sredstva možete uplatiti na dinarski račun fondacije:
broj računa: 285-2051800000003-91
primalac: Fondacija Leptir, Novogradska 63v, 11080 Zemun, Beograd
svrha uplate: Donacija Leptir fondaciji
šifra plaćanja: 188 za gotovinske, 288 za bezgotovinske uplate.
poziv na broj: SP/2018

VIŠE INFORMACIJA I UPLATNICA

Prvo mesto na Evropskom prvenstvu!

Naš Stefan Yuill, jedan od dece čije je aktivnosti Fondacija aktivno pomagala u prethodnom periodu, osvojio je prvo mesto u kategoriji dečaka na Evropskom prvenstvu u klasi Optimist u  Bugarskoj.

Pored novog prvaka Evrope, Srbiju je predstavljalo još 6 takmičara: Ana Jovanović, Aleksandra Vujošević, Petra Buljovčić, Strahinja Simić, Relja Milovanović i Dušan Trbojević pod vodstvom trenera Radovana Drezge.

Evropski šampionat u klasi Optimist održan je u Burgasu, na Crnom moru, a najvažnije kontinentalno takmičenje jedriličara okupilo je više od 250 takmičara, 153 dečaka i 108 devojčica, iz 44 države.

Leptir fondacija želi da čestita celom timu na postignutom uspehu i da pohvali takmičare za sportsko i drugarsko ponašanje koje su pokazali.

„Palićka jedra“

Pripreme za Evropsko prvenstvo

Fondacija „Leptir“ je pomogla reprezentativcima Srbije u klasi optimist Ani, Stefanu, Strahinji, Aleksandri i Relji da provedu deset dana na pripremama sa delom Hrvatske reprezentacije u CSC jedriličarskom centru u Ližnjanu – Pula. Pored CRO i SRB reprezentativaca, učestvovala su i deca iz Nemačke i Češke.

Jedriličare je poslužilo dobro vreme, pa su ostvarili ciljeve predviđene za ovu fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje je na programu 30. jula – 06. avgusta u Burgasu.

Prve donacije iz Kanade

Sa posebnim zadovoljstvom objavljujemo da smo dobili i prve donacije iz Kanade. Ljudi su prepoznali naše napore da pomognemo razvoju sporta kod najmlađih, a posebno zdravog načina života u i sa prirodom.

U ovom trenutku nam svaki prilog posebno znači jer je pred nama odlazak na pripreme i učestvovanje na Evropskom prvenstvu u Burgasu (Bugarska) 30.07-06.08. 2017.

Mittel Europa Opti Race

Fondacija „Leptir“ je pomogla mladim takmičarima Stefanu, Strahinji, Aleksandri, Relji i Filipu da nastupe na regati Mittel Europa Opti Race u Umagu od 22-23. aprila 2017. Na regati su učestvovaola deca iz Slovenije, Srbije i domaćini iz Hrvatske.

Domaćin je priredio sjajan provod za učesnike, a Leptiri su jedrili dobro i osvojili i dva trofeja.

EASTER REGATTA – Portorož

Fondacija „Leptir“ je pomogla odlazak šest takmičara na najveću regatu za klasu optimist u regionu, Velikonoćnu regatu u Portorožu koja je održana 13-15. aprila 2017. Fondacija je pomogla roditeljima tako što je izdvojila sredstva za putne troškove. Mladi takmičari su se zahvalili na najlepsši mogući način dobrim jedrenjem i rezultatima.

http://www.klub-pirat.si/dogodki/sailing-point-easter-regatta–final-results_2

Jedriličari su pre nastupa na regati proveli četri dana na treningu sa Clivo Sailing club iz Pule i trenerom Dariom Klibom. Saradnja trenera Klibe i Drezge traje od oktobra 2013. I pokazala se izuzetno značajnom za napredak dece koja uzimaju učešća u akcijama.

Erazmus+ trening za pripremu projekata

Sa zadovoljstvom objavljujemo da je Fondacija Erasmus+ Srbija prihvatila našeg Projekt menadžera Marka kao jednog od 30 polaznika treninga za pripremu projekata iz programa Erasmus+.

Ovo znači da su ciljevi i aktivnosti Leptira prepoznate kao nešto što korespondira sa programima tako ugledne institucije kakva je Erasmus+.